Wolven in Pairi Daiza (BB)

Wolvenverblijf op de grens met Brakel in Flobecq in de maak

Een nieuw toeristisch project zou binnenkort het daglicht kunnen zien op de plaats van de zandbak van de Berg van Rodes in het hart van de bossen van La Houppe in Flobecq. Een lokale investeerder is van plan om een dierenpark met wolven te ontwikkelen. Zes comfortabele hutten zouden gasten in staat stellen om in de omgeving van   de dieren te slapen.

De Rhodesberg  of  Modderode  (Frans:  Mont de Rhodes  of  Mont de Rode ) is een getuigenheuvel  gelegen ten oosten van het gehucht D’Hoppe op de grens van Opbrakel en Vloesberg en biedt een weids uitzicht over de Pays des Collines in de provincie Henegouwen.

Het gebied was vroeger gekend voor zijn zavelontginning. De berg werd er grotendeels afgegraven door deze bezigheid. Milieuactivisten zeiden toen al dat de waterhuishouding van het gebied een probleem werd.   Verder was er in de buurt een groot stort (Fort) waar begin de jaren 2000 veel protest tegen was met de uiteindelijke sluiting tot gevolg. De site ligt in de onmiddellijke omgeving van de toeristische enclave D’Hoppe.
Momenteel loopt   er een openbaar onderzoek   tot en met 2 april   omtrent de toekenning van een milieuvergunning voor enkele ecotoeristische vakantieverblijven en een wolvenpark.