Saskia Monseur (Open Vld): ‘Na onderling overleg zet Stefaan Premereur als bestuurslid van onze partij een stap opzij.’

Stefaan Premereur: ‘We werken koortsachtig aan een doorstart.’


Geraardsbergen. “Stefaan Premereur maakt niet langer deel uit van het bestuur van de Open VLD Geraardsbergen… Premereur wordt uit de partij gezet”, stond gisteren in het Nieuwsblad te lezen. Aanleiding vormt de intrekking van de erkenning van Beauprez Service Residenties. Volgens Stefaan Premereur werd hij niet uit het bestuur gezet, maar heeft hij een stap opzijgezet: ‘De tijd ontbreekt om me voor het bestuur van de Open Vld in te zetten.’ Saskia Monseur liet intussen weten dat het om een misverstand gaat. Ze bevestigt de versie van Premereur:  ‘Na onderling overleg zet Stefaan een stap opzij.’

Gisterennamiddag raakte via Het Nieuwsblad bekend dat Stefaan Premereur — verantwoordelijke van Beauprez Service Residenties — uit het bestuur van de Open Vld Geraardsbergen is gezet. Volgens het Nieuwsblad heeft dit te maken met de intrekking van de erkenning van de zorgflats van Beauprez. Intussen liet Saskia Monseur (voorzitster Open Vld Geraardsbergen) aan Nuus weten dat het om ‘een misverstand’ gaat. De plaatselijke Open Vld-voorzitster bevestigt aan Nuus de versie van Stefaan Premereur: ‘Na onderling overleg heeft Stefaan Premereur beslist om binnen ons lokaal partijbestuur een stap opzij te zetten.’

Stefaan Premereur: ‘Ik heb besloten een stap opzij te zetten. De tijd ontbreekt om me voor het bestuur van de Open Vld in te zetten.’ Na de intrekking van de erkenning is Stefaan Premereur druk bezig met een doorstart van de residenties. ‘We werken nu hard aan de transformatie van onze twee residenties — Residentie Beauprez en Senior Resort De Kloef — naar nieuwere, meer innoverende woonvormen. Onze bewoners en medewerkers krijgen graag zekerheid en duidelijkheid, vandaar dat de transformatie van onze studio’s en appartementen nu absolute voorrang krijgt.’

Volgens Premereur vraagt de transformatie veel tijd. ‘Dagelijks hebben we overleg met onze juristen, een architect en andere partijen over de nieuwe woonvorm die wensen te installeren. E én van de komende dagen zullen we ons nieuw concept voorstellen. Het zal uniek zijn in de regio en zowel sociaal als maatschappelijk een troef zijn voor Geraardsbergen.’

Julien Borremans