Extra inlevermomenten gele vuilniszakken en GFT-stickers bekendgemaakt

De stad Zottegem heeft de data bekendgemaakt voor de extra inlevermomenten voor de gele vuilniszakken en GFT-stickers van Ilva.

De extra inlevermomenten volgen op de overrompeling van afgelopen woensdag. Lees hierover meer via onderstaande links:

Lange rij ge ërgerde wachtenden aan Administratief Centrum Sanitary

De stad Zottegem laat weten dat sinds de intrede van het gewogen Diftar systeem begin april 1.852 mensen hun gele zakken en stickers hebben ingeleverd. De extra inlevermomenten in mei moeten er voor zorgen dat alle inwoners de kans krijgen dat nog te doen.

Schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V): “Wij hadden reeds acht inlevermomenten voorzien, tussen 7 april en 5 mei, waarop inwoners hun overschot van gele zakken en stickers konden inruilen. Dit gebeurde telkens, coronaproof, op de parking van het Administratief Centrum Sanitary. Gemiddeld kwamen er per dag een 250-tal mensen opdagen met een piek afgelopen woensdag waarbij iets meer dan 450 mensen langskwamen. Op vraag van veel inwoners hebben we beslist om nog extra inlevermomenten te organiseren. Mensen voor wie het op die dagen praktisch niet haalbaar is, kunnen in juni nog terecht op afspraak. We vragen aan de inwoners om hun identiteitskaart mee te nemen. De teruggave zal dan gestort worden op hun afvalrekening. Hou er rekening met dat de terugbetaling een drie tot vijftal werkdagen duurt om te verwerken.”

Inlevermomenten mei (parking AC Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7)

  • Woensdag 5 mei, van 13.30 tot 16 uur
  • Zaterdag 8 mei, van 9.30 tot 12 uur
  • Woensdag 12 mei, van 13.30 tot 16 uur
  • Woensdag 19 mei, van 13.30 tot 16 uur
  • Zaterdag 22 mei, van 9.30 tot 12 uur
  • Woensdag 26 mei, van 13.30 tot 16 uur

Inlevermogelijkheden juni (onthaal AC Sanitary)

“Inwoners die hun gele zakken en stickers tegen eind mei nog niet kunnen omruilen hebben, krijgen hiervoor nog een maand de kans, van 1 tot en met 30 juni. Hiervoor kunnen ze terecht aan het onthaal van Sanitary maar er dient wel op voorhand een afspraak gemaakt te worden, via www.zottegem.be/welkom of op het algemeen nummer 09/365.65.00. Een afspraak maken zal mogelijk zijn vanaf 15 mei.”