Rotary Zottegem viert 40 jaar met ‘constructie’ op de Markt

Nadat Rotary Zottegem vijf jaar geleden, in 2016, voor de viering van het 35-jarig bestaan van deze serviceclub voor het eerst uitpakte met een spiegeltent op het marktplein, is deze nostalgische attractie een vaste waarde geworden in het kader van de Zottegemse Sinksenfoor. Vorig jaar echter waren de coronamaatregelen er oorzaak van dat zowel de kermis als de spiegeltent moesten afgelast worden en om dezelfde reden zal dat ook ditmaal het geval zijn. Dit betekent weliswaar niet dat het 40-jarig bestaan van Rotary Zottegem onopgemerkt zal voorbijgaan.

Met logistieke medewerking van de stad (o.a. voorziening elektriciteit avondverlichting) zal namelijk ter gelegenheid van dit jubileum tijdens het komende pinksterweekend op de Markt van vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei een twaalfhoekige constructie in de vorm van een spiegeltent opgesteld worden door middel van hoge (werf)hekken. Aan de hoeken ervan zullen afwisselend lichtslingers en vlaggenlijnen bevestigd worden en tegen de hekken zullen zeildoeken opgehangen worden waarop foto’s geprint zijn uit de geschiedenis van de serviceclub. Daarnaast zal men daarop ook enkele boodschappen kunnen lezen die eigen zijn aan Rotary, en zal er een QR-code aangebracht worden waarmee het publiek via scan meer te weten kan komen over de foto’s en over de Rotaryclub.