In 2016 bevond de mooiste bloementuin zich in Erwetegem

Wedstrijd ‘Mooiste bloementuin in Zottegem’

De stad Zottegem en de stedelijke middenstandsraad organiseren naar goede gewoonte ook dit jaar een wedstrijd waarbij de mooiste bloementuinen in Zottegem beloond worden.

” Is je (gevel)tuin aan de straatzijde prachtig bebloemd? Dan kan je in de prijzen vallen”, zegt bevoegd schepen Evelien De Both (N-VA). “De actie is reeds toe aan haar 31ste editie, en ook ditmaal nodigen we alle Zottegemnaren uit om letterlijk de bloemetjes buiten te zetten. Iedereen kan gratis deelnemen, inschrijven kan tot zondag 6 juni.”

“De bebloemingsactie fleurt elk jaar weer onze stad op. De bloemen brengen kleur in de straten, geven een goed gevoel en maken het extra gezellig voor de bewoners, buurt en wandelaars. Een fleurig straatbeeld,
we kunnen het allemaal ook dit jaar goed gebruiken. Dus is je voortuin of geveltuin een oase van fleurige bloemen of staan er kleurrijke bloembakken op je vensterbank, neem dan zeker deel. En wie weet, word jij wel een van de winnaars. Tijdens de zomer, in de loop van juni en augustus, zal een jury tweemaal langskomen om de bloemen in voortuinen, geveltuinen en bloembakken te beoordelen. Ze houden rekening met verschillende criteria zoals kleur, verzorgdheid en bijenvriendelijkheid. De eerste 20 geselecteerden ontvangen een waardebon bij een Zottegemse bloemen of planten kleinhandelszaak conform volgende verdeling:
 Winnaar: bon twv 100 euro
 Geselecteerden 2-5: bon twv 75 euro
 Geselecteerden 6-10: bon twv 50 euro
 Geselecteerden 11-20: bon twv 25 euro

Jouw deelname indienen kan tot zondag 6 juni 2021 via email naar info@zottegem.be of via de brievenbus van AC Sanitary t.a.v. Onthaal (Gustaaf Schockaertstraat 7). Het inschrijvingsformulier en reglement kan je vinden op Zottegem.be/bebloemingsactie-2021.”