Pluktuinen en 20 nieuwe picknickbanken in Haaltert

Lokaal bestuur Haaltert heeft verspreid over de verschillende deelgemeenten pluktuinen aangelegd. In deze nieuwe pluktuinen kunnen de bezoekers gratis zelf hun fruit plukken. Met dit initiatief wil Haaltert tonen dat kiezen voor duurzaamheid ook op een leuke, gezonde én interactieve manier kan. Om de inwoners nog meer te laten genieten van het Haalterts groen zijn er ook 20 nieuwe picknickbanken geplaatst.

Lisa Houtman, schepen van Welzijn: “Een gezonde gemeente, daar bouw je stap voor stap aan. Gezonde voeding is dan ook één van onze speerpunten binnen het actieprogramma Gezonde Gemeente. Met deze pluktuinen in de openbare ruimte, willen we hier alvast op inzetten. We moedigen onze inwoners dan ook zeker aan om eens langs te gaan.”

Bart Ottoy, schepen van lokale middenstand, vult aan: “Dankzij de pluktuinen vind je nu ook in je eigen buurt lekker fruit. Zo willen we het goede voorbeeld geven wat de korte keten betreft.”

Locatie van de pluktuinen

De pluktuinen liggen verspreid over de verschillende deelgemeenten. Zo wil het lokaal bestuur overal volwaardige ontmoetingsplekken cre ëren voor jong en oud.

Picknicktafels

 Veerle Baeyens, burgemeester: “Nu we door Corona wat vaker de buitenlucht opzoeken, wil het voltallige college ervoor zorgen dat mensen ook buiten een plekje hebben om te zitten. Met deze picknicktafels cre ëren we extra zitruimte, waardoor je in je bubbel kan genieten van een ontspannend stukje groen.”