Werken Guilleminlaan duren minstens drie maanden langer

Bewoners Lessensestraat beklagen zich over de hinder door het zware verkeer


Bewoners Lessensestraat beklagen zich over de hinder door het zware verkeer.


Geraardsbergen. Volgens schepen van Openbare Werken Veerle Mertens (CD&V) zullen de werken in de Guilleminlaan zeker nog tot eind september 2021 duren. In de Guilleminlaan worden er door Aquafin riolerings- en wegeniswerken tussen de Pachterstraat, de Vierwindenstraat en de Hoge Buizemont gedaan. Daardoor is er geen doorgang voor gemotoriseerd verkeer mogelijk, uitgezonderd de hulpdiensten. De werken zouden normaal tot 21 juni duren, maar door onvoorziene omstandigheden zullen ze zeker drie maanden langer duren, tot eind september 2021.

Intussen zorgt het zwaar verkeer door de werken van Aquafin en Unal-site voor de nodige irritatie in de Lessensestraat. Vrachtwagens rijden naar en van de werken via de Guillemin-, de Verhaegelaan zo langs de Lessensestraat naar de Astridlaan. De zware vrachtwagens zorgen niet alleen voor extra verkeersdrukte maar brengen ook de nodige lawaaihinder teweeg. ‘De lawaaihinder mag zeker niet worden onderschat’, laten verschillende bewoners ons weten. Een aantal bewoners heeft intussen al via o.a. de sociale media zijn beklag gedaan.

Het restaurant aan de Guilleminlaan ‘Zicht’ (voordien Belle Vue) doet op 15 juni de deuren open. Het restaurant zal met de wagen bereikbaar zijn en er zal voldoende parkeerplaats zijn.

Julien Borremans