Zwaar verkeersongeval kruispunt Molenstraat en Geraardsbergsesteenweg

drie wagens in de prak een vierde licht beschadigd

Balegem, vrijdagochtend rond 8.45 uur dit zich een zwaar ongeval voor op het kruispunt Molenstraat en de Geraadsbergsesteenweg waarbij 4 wagens betrokken waren.

Een vrouw kwam met haar Citroën vanuit IJshoute (N42) en wilde de Geraardsbergsesteenweg oversteken en negeerde het stopteken. Zij werd daarbij in de flank gegrepen door een Audi die van Oosterzele kwam. Door de klap vloog de Audi tegen een Volvo die uit de Molenstraat en stond te wachten om het kruispunt over de steken. De Citroën maakte een rolbeweging en  werd tegen het tuinmuurtje en een de wagen die op de oprit van een woning stond gekatapulteerd. Volgens de bestuurder van de Audi stak de vrouw zonder kijken de Geraardsbergsesteenweg op. De vrouw uit de Citroën werd licht gewond weg gevoerd. De andere bestuurders kwamen met de schrik vanaf. Buurtbewoners klagen al langer over de gevaren op het kruispunt en drukte op de Geraadsbergsesteenweg. Nu met de werken op de Steenweg op Aalst wordt de weg vaker gebruikt ook  als sluipweg voor het drukke verkeer te vermijden op de N42. Kruispunt  is een van de zwarte plekken in de gemeente waar zowel lichte als zware aanrijdingen gebeuren.