Jarige Rik Verliefde gaat de sportieve toer op

Loopt op zijn 60 ste verjaardag halve marathon

Rik Verliefde uit Oosterzele werd op zondag 20 juni 2021 precies zestig jaar! Dikke proficiat, Rik. Hij verkoos zijn verjaardag eerst op een sportieve wijze te vieren. Rik is nog altijd heel actief, een energieke uitstraling. Ondanks zijn 60 ste, trekt hij zich niets aan van zijn leeftijd. Hij staat nog vol in het leven. 60 is voor hem het nieuwe 40. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

60, een belangrijke mijlpaal in het leven van de Oosterzelenaar. ‘En dan wordt je zestig jaar, ik ga het vieren met een loopfeestje van 20 km’, dacht Rik Verliefde. Hij tekende een parcours uit en begon in de Voordries omstreeks 9 u 30 aan zijn eigen verjaardagronde. Vanaf zijn woonplaats in Oosterzele ging het verder langs Moortsele, Scheldewindeke, Balegem en zo terug naar Voordries Oosterzele. Hij kreeg tijdens zijn tocht van 20 km (zeg maar zo’n halve marathon, volledige marathon is  42,195 km) het sportief gezelschap van enkele lopers van Joggingclub Oosterzele.   Enkele joggers liepen 5 km mee, de meer getrainde 10 km. Rik zijn zoon Dries heeft als enige eveneens de 20 km gelopen samen met zijn vader.

De eerste stopplaats was in de Hofkouter (Scheldewindeke) en de bevoorrading had plaats aan de Duivelskapel (Balegem).

Rik Verliefde is van jongs aan heel sportief, heeft onder andere interesse in voetbal. In conditie blijven vindt hij nog altijd belangrijk. Sport is zijn uitlaatklep, dat voor de nodige ontspanning zorgt. Hij genoot maximaal van zijn loopfeest. Het geluk was aan zijde, het was prima loop weer (20 à 21°). Rik zette dapper door. Hij hield zich aan het tijdschema. Met de aflossingspunten klokte hij af op 2 u 10 ‘. Een puike tijd. Een knap staaltje doorzettingsvermogen. Hij wou iets bijzonders doen op zijn verjaardag. Zielsgelukkig dat het lukte. Niets voelt beter dan de adrenaline die je voelt tijdens het rennen van de race.

Na de sportieve inspanning mocht er met recht en reden geklonken worden op zijn 60 ste verjaardag.