Merelbeke: nieuwe locatie Bar Mystique

De pop-up bar die deze zomer haar tenten zou opslaan in Schelderode kreeg er meteen de wind van voren met protest uit politieke hoek van oppositiepartij Groen en (enkele) buurtbewoners. Maar meteen werd ook een petitie door honderden mensen ondertekend om de bar alsnog in Schelderode te krijgen. Er werd voor Bar Mystique een nieuwe locatie gevonden. De pop-up bar die deze zomer haar tenten zou opslaan in Schelderode ging noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. De zomerbar komt nu tijdelijk op een stuk braakliggend terrein in de Sluisweg in Merelbeke te liggen. Het bijgestuurde concept en de vernieuwde locatie werden voorgesteld aan het schepencollege dat zijn fiat gaf. De voorbereidingen kunnen nu volop kunnen starten.
“We gingen in overleg met de organisator en samen met alle betrokken gemeentelijke diensten en veiligheidspartners werkten we een plan uit dat rekening houdt met de mobiliteit en mogelijke impact op de buurt en omgeving. Het wordt een evenement met de focus op gezellig samen zijn in een rustige en aangename zomersfeer”, reageert een tevreden schepen van evenementen Pascal Rousseaux.

Het lokaal bestuur wil nogmaals benadrukken dat het de evenementen- en horecasector maximaal wil ondersteunen. “Ook voor onze inwoners is het erg belangrijk voldoende alternatieve activiteiten te voorzien om elkaar opnieuw te ontmoeten en samen te genieten na een bijzonder lastig jaar vol afgelastingen en teleurstellingen”, benadrukt de schepen.

Bar Mystique zal geopend zijn van 1 juli tot 5 september van donderdag tot zondag tussen 16u en max. 24u. Op zondag opent de bar om 12u.