Victor Vaneeckhoutte en Tuur Dens zegevieren in Merelbeke.

De Oase in Merelbeke was dit weekend gast voor twee wielerwedstrijden. Zowel de nieuwelingen als de Elite z.c. & beloften konden na de bizarre coronatijden terug de weg op om te koersen in onze streek. De nieuwelingen mochten de spits afbijten en waren met 68, bij de Elites z.c. mochten er ook niet meer dan 100 renners starten en daardoor konden zelfs enkele streekrenners niet starten.

Nieuwelingen:

Bij de jongsten was het meteen koers, mede door het premiegewin aan de aankomstlijn, waar telkens 15 en 10 euro lag te wachten. Milan De Winter was de eerste premiekaper. Stan Van Oudenhove probeerde in de tweede ronde te ontsnappen maar meer dan een vijftiental seconden boni kon hij niet bij elkaar fietsen. In de vierde ronde was het alle hens aan dek, want Victor Vaneeckhoutte was aan de haal gegaan. Hij reed meteen een halve minuut weg van het peleton en diepte zijn voorsprong uit tot maximum één minuut. Reactie kwam er van Belgisch kampioen bij de eerstejaars Steffen De Schuyteneer en Ibe Dhondt. Zij konden de voorsprong van Vaneeckhoutte terug halveren maar werden een ronde later terug gegrepen door het peleton. Vaneeckhoutte verzwakte niet meer en won solo zijn eerste wedstrijd bij de nieuwelingen. De spurt van het peleton werd uiteindelijk een kolfje naar de hand van Steffen De Schuyteneer die Corentin Delhaye kon voorblijven. Eerste Merelbekenaar werd Cedric Baudewijns op de dertiende plaats. (foto’s: zie onderaan)

Uitslag:

 1. Vaneeckhoutte Victor
 2. De Schuyteneer Steffen
 3. Delhaye Corentin
 4. Vandenabeele Kobe
 5. Coenen Kenji
 6. Weyts Louis
 7. Van Pamel Dimi
 8. Nuyens Wies
 9. Wouters Jelle
 10. De Winter Milan

 

 

Elite z.c. & beloften.

In deze reeks werd al meteen na het startschot de gashendel volledig opengedraaid. Tomas De Neve en Vincent Van Hemelen waren de eerste premiekapers. De koerssituatie wisselde constant. Elke poging werd teniet gedaan en zij die probeerden te ontsnappen kregen weinig of geen vrijheid. Op een bepaald moment lag alles open en reden er een zestal groepjes los van elkaar met telkens een tiental seconden er tussen. Na zes ronden werd het wel menens. Een groep van achttien renners, met o.m. de Belgische kampioen, koos voor de aanval. Maar ook deze groep werd terug tot de orde geroepen. Even later kwam dan toch de goede ontsnapping tot stand. Een achttal bundelde de krachten en reed een vijftiental seconden vooruit. Zij moesten echt goed samenwerken om hun voorsprong te behouden op een achtervolgende groep van veertien renners. Jenno Berckmoes, Tuur Dens, Kenneth Caethoven, Thomas Dhooge, Gilles Borra, Wesley Van Dijck, Jente Boons en Thomas De Pestel waren de mannen die het voor elkaar kregen om uiteindelijk tot één minuut boni bij elkaar te fietsen. Achter hen volgden dus vijftien renners, daarna nog eens een groep van twintig renners en de rest van het peleton werd vroegtijdig uit koers genomen. De acht bleven samen tot het einde, maar in de allerlaatste scherpe bocht naar de aankomst toe, keken de eersten van de kopgroep even naar elkaar. Hiervan maakte Tuur Dens gebruik om van achteruit alles of niets te spelen. Dens pakte meteen enkele meters op zijn mede vluchters en gaf dit meer af. Hij won uiteindelijk met duidelijk verschil voor Kenneth Caethoven en Jenno Berckmoes. Voor Dens was het meteen zijn tweede overwinning van het seizoen en zelfs van het afgelopen weekend. De renner uit Rotselaar heeft dus de late start van het nieuwe wielerseizoen duidelijk niet gemist. (foto’s: zie onderaan)

Uitslag:

 1. DENS TUUR
 2. CAETHOVEN KENNETH
 3. BERCKMOES JENNO
 4. VAN DYCK WESLEY
 5. DHOOGE THOMAS
 6. BORRA GILLES
 7. DE PESTEL THOMAS
 8. BOONS JENTE
 9. SEYE GUILLAUME
 10. VAN HEMELEN VINCENT