Snelheidscontroles blijven deel uitmaken van veiligheidsbeleid

I.s.m. Politiezone Regio Rhode en Schelde blijft het gemeentebestuur Oosterzele snelheidscontroles integreren in het veiligheidsbeleid. Zo worden heel regelmatig snelheidscontroles gepland; hoofdzakelijk (maar niet uitsluitend) in de schoolomgevingen waar een zone 30 van toepassing is.

In de periode van januari – mei voerde de politie in Oosterzele 54 snelheidscontroles uit. Daarbij werden in 15 straten controles uitgevoerd. Dat vertaalt zich in 6 670 gecontroleerde voertuigen, waaruit 400 pv’s vloeiden.

Voorzitter van de Verkeerscommissie Filip Vermeiren: ”We willen blijvend inzetten op het sensibiliseren van bestuurders. Daarbij hebben we bijzondere aandacht voor de straten die deel uitmaken van omleidingen (Houte/Molenstraat, Landskouter centrum). Om dat te doen, plaatsen we eerst snelheidscontroleborden; daarna voert de politie effectief controles uit en in laatste fase brengen we de resultaten in beeld, o.a. via banners op de gecontroleerde locaties.”