Weer meer activiteiten mogelijk in Zottegemse Ontmoetingscentra

Het ziet er naar uit dat de bedrijvigheid in de Zottegemse Ontmoetingscentra (OC) stilaan weer mag en zal toenemen.

Ingevolge de coronaversoepelingen die van hogerhand toegestaan worden, heeft ook het Zottegemse stadsbestuur immers beslist om in de stedelijke OC’s voortaan volgende activiteiten opnieuw toe te laten: repetities voor toneel, concert e.d., lessen (yoga, karate e.a.), kaartingen, crea-activiteiten, bestuurs- en ledenvergaderingen, take-away, inschrijving/controlepost wandelingen, wijncursussen en wijn-/bierdegustaties, bevoorradings-/controleposten cyclo- en mountainbiketochten, kleedkamers bij wielerwedstrijden, quizzen, tweedehandsbeurzen. Bij gebruik van het ontmoetingscentrum voor een van deze activiteiten moet(en) de organisator(en) er op toezien dat alle geldende maatregelen in verband met covid-19 gerespecteerd worden. Tijdens de activiteiten mogen geen dranken verkocht noch genuttigd worden, uitgezonderd bij wijn-/bierdegustaties. In dit geval moeten echter wel de speciale maatregelen en schikkingen die voor horecazaken van kracht zijn, nageleefd worden.

Volgende activiteiten worden vooralsnog geweigerd (en eventuele aanvragen geannuleerd): feesten/banketten, eetfestijnen, recepties, koffietafels, gezellig samenzijn, ontbijt, lezingen, toneelopvoeringen. Voor groen licht om deze activiteiten opnieuw te kunnen laten plaatsvinden in de stedelijke OC’s, wacht het stadsbestuur verdere versoepelingen vanwege de hogere overheid af.