Binnenkort in Zottegem: openbare laadpalen voor elektrische fietsen

Tijdens de afgelopen gemeenteraad werd beslist dat de stad Zottegem openbare laadpalen voor elektrische fietsen zal voorzien. Het ging om een voorstel van oppositiepartij Open VLD Zottegem dat oproept de deelgemeenten en de zelfstandigen en horeca uitbaters te betrekken bij de uitrol van het project.

“In eerste instantie wenst het bestuur dit mee te nemen in de nog komende stadskernrenovatie. Stad Zottegem staat in dit voorstel volledig zelf in voor het plaatsen van deze infrastructuur”, zeggen Open VLD gemeenteraadslid Lode Bruneel en -bestuurslid Tania Braems. “Wij verwelkomen deze eerste stap maar pleiten er voor om zeker onze deelgemeenten hier niet te vergeten. Ook suggereren we graag verder overleg met onze zelfstandigen en horeca- uitbaters om een verdere uitrol van deze infrastructuur te helpen realiseren. Als bijkomende locaties voor deze oplaadpunten denken wij namelijk aan horecagelegenheden. Gelegen langsheen de fietsknooppunten op ons grondgebied of met een verwelkomend terras. Zo kunnen fiets en fietser tegelijk wat energie opdoen, spelen we de toeristische troeven van onze stad beter uit en ondersteunen we onze lokale horeca. Zottegem fietsstad. Daar werken we vanuit de oppositie graag constructief aan mee!”