Zwalm zomert met coronaveilig toneel.

 

Ook deze zomer neemt Zwalm opnieuw deel aan het project ‘Het Bankje’. De podcast ‘Het Bankje’ brengt theater – helemaal coronaveilig – tot bij het publiek. “In 2019 werkte ik dit een eerste keer uit samen met Eric De Vriendt (CD&V) , onze burgemeester”, licht schepen van toerisme en cultuur Peter Van Den Haute toe. “Het kende toen zoveel succes dat we besloten om het deze zomer opnieuw te doen. We stippelden twee fietsroutes uit in Zwalm die je ook kan combineren tot één langere tocht. Tijdens je fietstocht neem je plaats op een bankje en via je smartphone ben je getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.”  

 Om ‘Het Bankje’ te realiseren, werkten een hele groep acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars samen. Het resultaat zijn 20 originele dialogen, die je tussen 1 juli tot 30 september 2021 kan beluisteren.

Ontdek de fietsroutes op www.zwalm.be/hetbankje