Oosterzeelse zomerschool biedt plaats aan 60 leerlingen

In juli en augustus kunnen meer dan 11.000 leerlingen naar 180 zomerscholen in 98 gemeenten. Het gaat nu al om veel meer leerlingen dan vorige zomer, toen ongeveer 7.500 kinderen en jongeren bijgespijkerd werden in een zomerschool. De Oosterzeelse zomerschool biedt plaats aan maximaal 60 leerlingen. “Élke leerling die we via onze Oosterzeelse zomerschool kunnen helpen om leerachterstand weg te werken of om kennis bij te spijkeren is een leerling gewonnen”, zegt Simon Lejeune, voorzitter van N-VA Oosterzele.
Op voorstel van N-VA Oosterzele organiseert de gemeente Oosterzele komende zomer een zomerschool. De zomerschool gaat door van 19 juli tot 30 juli in GILO Balegem en biedt plaats aan maximaal 60 leerlingen. Er wordt ingezet op taal- en rekenkunde, in combinatie met sport en spel.
De 180 zomerscholen in Vlaanderen worden georganiseerd door lokale besturen en/of lokale onderwijspartners. De kans is groot dat er nog zomerscholen zullen bijkomen. “Dankzij het enthousiasme en het inzet van de organisatoren kunnen we duizenden kinderen bijspijkeren deze zomer. De zomerscholen worden nu echt ingebed in ons onderwijsaanbod. Zo breien we toch nog een positief gevolg aan de coronacrisis”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
De Vlaamse Regering ondersteunt via o.a. Onderwijsminister Weyts de organisatie van zomerscholen en maakt hiervoor tien miljoen euro vrij. De Oosterzeelse zomerschool, kan rekenen op een bedrag van €28.200. “Mede dankzij de steun vanuit de Vlaamse Regering, maar zeker ook dankzij onze lokale vrijwilligers kunnen we voor een aantal kinderen écht een verschil maken”, besluit Oosterzeels N-VA-voorzitter Simon Lejeune.