Goudwisselkantoor stelt kunstwerken van Daniël Janssens tentoon


Geraardsbergen. Het goudwisselkantoor op de hoek van de Grotestraat en de Lessensestraat stelt werken van de Geraardsbergse kunstenaar Daniël Janssens tentoon. Zijn kunstwerken staan in het uitstalraam en zijn van op de stoep te bewonderen. Het gaat om een beeldhouwwerk en een tekening.

Het goudwisselkantoor op de hoek van de Grotestraat en de Lessensestraat stelt werken van de Geraardsbergse kunstenaar Daniël Janssens tentoon. Zijn kunstwerken staan in het uitstalraam en zijn van op de stoep te bewonderen. Jolan Van Durme – zaakvoerder van het goudwisselkantoor – wil zijn steentje bijdragen om de kunst en cultuur in de Oudenbergstad te bevorderen. ‘We promoten met veel plezier kunst en cultuur in deze stad. In dit kantoor hebben we de ruimte om werken tentoon te stellen. We hebben Daniël Janssens dan ook uitgenodigd om enkele van zijn kunstwerken tijdelijk te presenteren.’

Daniël Janssens
Daniël Janssens werd in 1946 te Gent geboren. De kunstenaar woonde in Dendermonde en kwam een aantal jaren geleden in onze stad wonen. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Aalst en Anderlecht. Daniël maakt zowel beeldhouwwerken, tekeningen en schilderijen. Zowel de omringende natuur, als wetenschappelijke en filosofische thema’s dienen als inspiratiebron.

Daniël Janssens heeft al verschillende tentoonstellingen in eigen land en enkele in het buitenland georganiseerd. Zo was er een retrospectieve tentoonstelling in het stadhuis te Dendermonde en in het koetshuis, het Abdijpark te Geraardsbergen. Beide tentoonstellingen werden door de stadsbesturen ingericht. Verschillende van zijn beeldhouwwerken werden o.a. in het administratief centrum te Dendermonde, een bankinstelling te Aalst, in het jeugdhuis De Spiraal te Geraardsbergen en te Everbeek geplaatst. De Geraardsbergse kunstenaar kreeg al verschillende vermeldingen en viel al meermaals in de prijzen. Zo won hij een zilveren medaille voor een Europese kunstwedstrijd te Frankrijk.

In februari 2022 neemt Daniël deel aan een beeldhouwwedstrijd voor Belgische en Nederlandse kunstenaars te Haacht. Daarnaast loopt er nog een project in Berlare, waar de uit Dendermonde afkomstige kunstenaar tijdens een tentoonstelling over fotografie zijn beeldhouwwerken zal presenteren.

Voor meer info: https://www.danieljanssens-art.be/

Julien Borremans