Davidsfonds Zottegem schenkt 750 euro aan vzw Poverello

Op zondag 11 juli ll. maakte Davidsfonds Zottegem voor de traditionele viering van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap afspraak in de prachtige natuur van Knutsegem op de terreinen van vzw Poverello (in Zottegem en omstreken misschien beter bekend als de Sint-Antoniuskluis) en bij die gelegenheid werd door de plaatselijke Davidsfondsafdeling aan deze liefdadigheidsorganisatie ook een cheque van 750 euro overhandigd. Hiermee wil de culturele vereniging een steentje bijdragen aan de verbouwingswerken aan dit onthaalcentrum en bezinningshuis aan de Knutsegemstraat.

De vrijwillige medewerkers van Poverello willen in de eerste plaats zorgen voor een tijdelijke opvang van mensen die door allerlei omstandigheden in nood zijn, ook mensen uit het Zottegemse zelf. Bedoeling is om er kleine groepen behoeftigen of jongeren te ontvangen en ze er gedurende enkele dagen in eenvoud te kunnen laten verblijven, samenleven en genieten van de omgeving. Op die manier wordt opnieuw vorm gegeven aan de oorspronkelijke bedoeling van pater Haegeman: behoeftigen de kans geven om eens afstand te nemen van hun miserie en te genieten van rust, gezonde lucht en vriendschap. Voor wie dit wil, is er ook dagelijks een eenvoudig gebedsmoment met liederen uit Taizé en op zondagnamiddag van 14u30 tot 17u30 staan de deuren van de Sint-Antoniuskluis-Poverello open voor wie eens wil

langskomen voor een babbel, een koffie … een moment van ontmoeting in eenvoud en broederlijkheid. Iedereen is welkom. Meer info over de cultuurwerking van Davidsfonds Zottegem? www.davidsfonds-zottegem.be. Meer info over vzw Poverello? www.poverello.be