©Sophie Richez - Podium Juniores PK Oost-Vlaanderen

Jade Linthoudt werd derde op het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen

 

Met 76 rensters kwamen ze aan de start van het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen bij de dames jeugd. De dames hadden een  gemiddelde snelheid van 36, 64 km per uur.

Fien Masure (Doltcini-Corlyp-Waasland Security) werd Oost-Vlaams kampioene bij de junioren voor Cleo Kiekens (Acrog-Tormans Balen BC) en een ontroostbare Jade Linthoudt (Van Assche-Veloloft CT) in een spurt. De 17-jarige renster uit Appelterre, Jade Linthoudt reed een erg aanvallende wedstrijd.

“Ondanks vele aanvalspogingen en weinig samenwerking bleef het peloton opnieuw erg gesloten. Opnieuw een massasprint dus. Ik zat wat ingesloten, maar werd toch derde in de provinciale titelstrijd.” vertelde Jade