Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Nadat kinderen er sinds begin juli hun hartje konden ophalen, is voorzien dat de firma Dadiplay uit Deinze het pop-up speelpleintje op de Markt een dezer dagen weer zal demonteren en de speeltuigen op een van de andere stedelijke speelpleintjes een nieuwe vaste stek zal geven. Naar verluidt is het de bedoeling in de komende jaren nog tweemaal zo’n pop-up speelpleintje in te richten.

 

  • Het college van burgemeester en schepenen heeft voor het busvervoer van de stedelijke basisscholen De Smidse aan de Smissenhoek en De Kleine Planeet in de Wolvenstraat een raamcontract afgesloten met de firma Coach Partners Oost-Vlaanderen uit Oudenaarde. Dit leerlingenvervoer voor zwemlessen en eendaagse uitstappen kost zo’n 22.500 euro op jaarbasis.

 

  • In het kader van het nieuwe netwerk ‘Basisbereikbaarheid’ van De Lijn zijn er ook op het grondgebied Zottegem veranderingen qua locaties en namen van bushaltes op til. Eind vorig jaar reeds vond een zgn. halte-oefening plaats waarbij de ligging en spreiding van de huidige haltes werd bekeken. Daarop volgde een overleg met de stad rond een voorstel van De Lijn voor het behouden, afschaffen, samenvoegen en/of verplaatsen van bepaalde haltes. Intussen was er nog een plaatsbezoek met het oog op de nieuwe halte-locaties waarover bij dat overleg beslist werd. Voor een aantal haltes stelde De Lijn ook al een nieuwe naam voor.
X