VIDEO: Egmontmysterie-wandeling langs hoogtepunten boek Gunther Opdecam

Cultuurwerking Sotteghem en de stad Zottegem organiseren samen een Egmontmysterie-wandeling langs de hoogtepunten uit het boek van de Zottegemse schrijver Gunther Opdecam.

Video zie deze link

“Het Egmontmysterie. Het is inmiddels een begrip in Zottegem. Auteur Gunther Opdecam doet op tijd en stond de haren ten berge rijzen met zijn ijzingwekkende thriller”, klinkt het bij Cultuurwerking Sotteghem. “We beslote, daarom rond dit huzarenstukje een nieuw evenement te ontwikkelen: de Egmontmysterie-wandeling.”

We trekken langs een aantal plaatsen-delict. Onder begeleiding van een gids, of individueel” zegt voorzitter Olivier Van Rode “Ieder met een deelnameformulier in de hand, om Gunther’s Egmontmysterie-mysterie op te lossen. Maar hou de andere hand vrij voor je GSM, Daarmee kan je dan op de verschillende locaties de QR-codes scannen om meer informatie in te winnen. Deze interactieve wandeling gaat op autoloze zondag, 19 september in première. Ze start op de markt en trekt dan langsheen de Zottegemse en Bevegemse locaties, om terug te eindigen op de markt. Vertrekken kan om 10.30, 13.30 of 15.30 uur, en eventueel ook op andere uren, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Onderweg biedt Cultuurwerking Sotteghem de deelnemers een drankje en een zoetigheidje aan. Wie erbij wil zijn kan inschrijven via overschrijving van 10 euro per persoon op het rekeningnummer BE07-3631-6267-1666. We hopen jullie massaal als Sherlock Holmes te verwelkomen. Wie er op 19 september niet bij is, kan de wandeling nadien nog individueel maken. Deelnemingsformulieren kunnen na 19 september verkregen worden op de Dienst Toerisme, in het stadhuis op de Markt. Groepen kunnen daar ook een begeleide wandeling bestellen, onder leiding van een stadsgids.”