Culturele Kring Land van Rode Oosterzele nodig VRT journalist Ivan Ollevier uit

lezing De Jaren van chaos: Vrijdag 24 sept Zaal ‘De Rots’

Culturele Kring Land van Rode Oosterzele nodig de VRT- Ivan Ollevier uit om te vertellen over de Brexit bij ons noorderburen.

Data vrijdag 24 september 20u in De ‘Rots’ Scheldewindeke. Leden 6€ en niet leden 8€

VRT- Ivan Ollevier schreef een indrukwekkende analyse van het Groot-Brittannië van

Ivan Ollevier volgt al jaren de politiek in het Verenigd Koninkrijk, en uiteraard ook de Brexit. In zijn nieuwe boek ‘De jaren van chaos’ heeft hij het over wat voorafging aan de Brexit. Het Brexitreferendum van 2016 stortte het Verenigd Koninkrijk in een ongeziene politieke en maatschappelijke crisis. VRT-journalist Ivan Ollevier stond op de eerste rij en zag hoe het Britse politieke systeem in elkaar klapte.

In de Conservatieve Partij grepen muiters en politieke vrijbuiters de macht, oud-ministers met een decennialange en eerbare staat van dienst werd de deur gewezen, in Downing Street installeerde zich een politieke avonturier, terwijl parlementsleden van de Labourpartij elkaar de tent uitvochten.

‘Shakespeareaans’ werd de Brexit soms genoemd, omdat het theater was van de bovenste plank, maar er waren ook slapstickmomenten die deden denken aan de Dikke en de Dunne. Maandenlang liep Ollevier rond in Westminster en zag met stijgende verbazing hoe het eiland dat ooit een baken was van stabiliteit en zekerheid op drift sloeg in een politieke storm. En toen moest de pandemie nog beginnen.

Ollevier reisde door het land om er met gewone Britten te praten. Hij vertelt over de bizarre, eeuwenoude rituelen in het Britse parlement en over de vaak excentrieke figuren die het bevolken. Het resultaat kon u zien in het VRT-journaal en kunt u lezen in zijn boek, dat een combinatie is van kroniek, analyse en reportage.

En kunt u vooral in levende lijve horen en erin ondergedompeld worden tijdens een voordracht door de schrijver

X