Peter en Brenda van de Pompoenhoeve met schepenen Goossens en De Both (uiterst rechts) bij de pompoentoren op de markt.

Twee mooie pompoentorens zorgen voor herfstsfeer in het centrum

Het centrum van Zottegem werd vandaag sfeervol aangekleed met twee pompoentorens. De stad Zottegem werkte hiervoor samen met de Pompoenhoeve uit Sint-Goriks-Oudenhove.

Schepenen Leen Goossens (CD&V, Groenonderhoud) en Evelien De Both (N-VA, Economie):

“Net zoals vorig jaar zorgen we in de donkere herfstperiode voor een sfeervolle aankleding van het stadscentrum. Hiervoor werken we samen met Peter en Brenda van De Pompoenhoeve. Al jaren kan je bij hen terecht voor de mooiste pompoenen en sinds kort zelfs pompoenbier. Met hun indrukwekkende reuzepompoenen nemen ze ook deel aan kampioenschappen, onlangs haalden ze een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap (lees hierover meer via deze link) met een pompoen van maar liefst 756 kg!”

“Het is vanzelfsprekend dat we voor de herfstversiering samenwerken met een lokale handelaar. De pompoentorens staan op de Heldenlaan en op de Markt. Ze tellen maar liefst 160 pompoenen van gemiddeld 10 kg per stuk, aangevuld met het pronkstuk: een reuzepompoen van 365 kg. Na een 6-tal weken zullen de pompoenen uit het straatbeeld verdwijnen maar we laten ze niet verloren gaan. Alle nog eetbare pompoenen gaan naar het WZC Egmont, waar medewerkers en vrijwilligers aan het snijden gaan zodat er lekkere pompoensoep kan van gemaakt worden. De soep zal geschonken worden aan een sociaal doel.”

De pompoentoren op de Heldenlaan
X