Nieuwbouw op zorgcampus van De Bron Zottegem feestelijk geopend

Vier jaar geleden begon vzw De Bron, als zusterorganisatie van het AZ Sint-Elisabeth en onder leiding van gedelegeerd bestuurder Roland De Bosscher, met de verwezenlijking van een woonzorgcampus aan de Marie Popelinstraat in de wijk Lelie, op de site tussen het Zottegemse ziekenhuis en het dorp van Godveerdegem. In juli 2017gingen daar eerst de deuren van 75 assistentiewoningen open en ook de dienstenchequeonderneming van De Bron (strijkatelier, huishoudhulp, mindermobielenvervoer, boodschappendienst) werd er gehuisvest. Ruim drie maanden geleden, eind juni, werd het tweede deel van het nieuwbouwcomplex in gebruik genomen. Daarin kregen het woonzorgcentrum (54 kamers) en het dagverzorgingscentrum (opvang voor 25 hulpbehoevende senioren) die vroeger respectievelijk aan de Heldenlaan en aan de Godveerdegemstraat gevestigd waren, een nieuw onderdak alsook een afdeling kortverblijf/zorghotel (15 kamers) en een lokaal dienstencentrum annex brasserie. Met de voltooiing van deze tweede fase van dit nieuwbouwproject zijn dus alle diensten en activiteiten van het zorgverleningspakket dat De Bron aanbiedt, voortaan gecentraliseerd op één locatie vlakbij het AZ Sint-Elisabeth.

FEESTELIJKE RECEPTIE

Het nieuwe gebouw is nu onlangs ook officieel en op feestelijke wijze geopend. Voor de bewoners werd een muzikale namiddag georganiseerd met een exclusief concert, verzorgd door pianist Yunus Tuncali en violist Hisham Khoury. ’s Avonds vond een academische zitting plaats met verschillende sprekers. Zottegems burgemeester Jenne De Potter kaderde de werking van vzw De Bron binnen het groter geheel van RUP De Lelie en duidde ook het belang van het zorgaanbod voor de ruimere regio. De Gentse kunstenares Sofie Muller kwam de symboliek toelichten van haar kunstwerk ‘Elza’ dat een plaats kreeg in de inkomhal van het nieuwe gebouw. Vervolgens gaf prof. dr. Jan De Maeseneer een lezing over de eerstelijnszones in Vlaanderen en daarna werd de avond afgesloten met een feestelijke receptie.

Inmiddels is de nieuwe zorgcampus van De Bron dus al ruim drie maanden operationeel en alle diensten draaien op volle toeren, wat merkbaar is aan het aantal bezoekers en het aantal nieuwe aanmeldingen. Met de realisatie van deze campus finaliseert vzw De Bron haar zorgcontinuüm waarbij patiënten – van mensen met nog een zekere vorm van zelfstandigheid tot ouderen die helemaal zorgafhankelijk zijn – in elke levensfase voor deskundige zorg-op-maat terechtkunnen bij één en dezelfde vertrouwde zorgverstrekker. Ook mensen zonder zorgvraag zijn echter steeds welkom in het lokaal dienstencentrum met buurtrestaurant en brasserie. Meer info: www.DeBronZorgtVoorU.be.

Lees ook:  De Bron Zottegem realiseert volledig nieuwe zorgcampus

 

 

X