Michelbeekse hotelschool Stella Matutina gehuldigd als ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams

Leerlingen hotelschool leren koken met 250 streekproducten

Hotelschool Michelbeke ambassadeur Lekker Oost-Vlaams

In de hotelschool van Michelbeke verwerken toekomstige koks vanaf nu 250 topproducten van eigen bodem in hun creaties. De leerlingen koken er met streekproducten en leren over de achterliggende ambachten, producties en tradities. Want jong geleerd is oud gedaan. Meteen een knaller van jewelste waarmee hotelschool Michelbeke uitpakt ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan.

Chocoladeneuzen uit Sint-Niklaas, pas de bleu uit Gent, of pompoen uit Sint-Lievens-Esse. Oost-Vlaanderen kent heel wat gastronomische topproducten. ‘Lekker Oost-Vlaams’, een initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, en de hotelschool Stella Matutina uit Michelbeke slaan de handen in elkaar. Samen maken ze de toekomstige koks warm voor de lokale producten.

 

“Onze toekomstige koks leren in de hotelschool de kneepjes van het vak. De Oost-Vlaamse streekproducten mogen hier uiteraard niet ontbreken. Zo versterken we onze lokale economie én gastronomie”, legt gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V)  uit.

 

Als algemeen directeur van Stella Matutina is Katty Van de Steene enthousiast over de samenwerking: “Door te koken met streek- en hoeveproducten brengen we jarenlange tradities en ambachten binnen de schoolmuren. Het biedt een interessante uitdaging voor onze leerlingen en leerkrachten. Bovendien leidt het tot mooie leerresultaten en heerlijke nieuwe creaties.“

Leerlinge Reka De Maeseneire maakte samen met haar medestudenten verschillende hapjes met streekproducten: “Ik leerde heel wat nieuwe producten uit de streek kennen, onder andere door de bezoeken bij de producent zelf. Het was een leuke afwisseling om ermee aan de slag te gaan.”

Lekker Oost-Vlaams is een initiatief van de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV). In opdracht van de provincie Oost-Vlaanderen voert EROV zo promotie voor meer dan 250 streek- en hoeveproducten.

Stella Matutina en EROV ondertekenden op 25 oktober 2021 een samenwerkingsovereenkomst. De hotelschool zal in de leerplannen inhoudelijke sessies integreren over de Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten. De leerlingen gaan ook intensief met de producten aan de slag.  EROV zorgt voor inhoudelijke en praktische begeleiding.

Als klap op de vuurpijl werd de hotelschool erkend en gehuldigd als ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams. De streek- en hoeveproducten krijgen een voorname plaats in de dagelijkse werking van de hotelschool. De promotie van Lekker Oost-Vlaamse producten staat voorop.

Ook benieuwd naar de meer dan 250 Oost-Vlaamse streekproducten? Je vindt ze allemaal  op www.lekkeroostvlaams.be