Voorwaarts Gijzel Oosterzele hoopt tegen Eendracht Houtem drie punten thuis te houden

Derbywinst kan keerpunt zijn

Gans de VGO – entourage baalde na de 0 – 4 nederlaag tegen Nokere – Kruishoutem. Wat een teleurstelling!. VGO kende een inktzwarte namiddag. In de tweede helft vier doelpunten slikken. Na de uitsluiting van Courtens in de eerste helft kon VGO nog overeind blijven. Begin tweede helft volgt de uitsluiting van Van Caeneghem, met 9 tegen 11 wordt het een ‘mission impossible’ voor de fel gehavende thuisploeg. Het werd pijnlijk voor VGO, de situatie voor VGO is nu helemaal hopeloos. In de tweede helft maakt Nokere – Kruishoutem het genadeloos af.  De 0 – 4 nederlaag zorgde voor grote ontgoocheling bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele.
Zijn de spelers bekomen van de zesde nederlaag van het seizoen? Het antwoord krijgen we zondagnamiddag 31 oktober (aftrap 15 u) als VGO buur Eendracht Houtem over de vloer krijgt. Beide teams konden dit seizoen nog niet winnen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele (16 de, 2 punten) en Eendracht Houtem (15 de, 4 punten), ze geraken maar niet weg uit de kelder van het klassement. Natuurlijk kan het seizoen nog alle richtingen uit. De nederlagen gaan op den duur wel doorwegen. Hopelijk vindt Voorwaarts Gijzel Oosterzele zondag de veerkracht om zich snel over de nederlaag tegen Nokere – Kruishoutem neer te zetten. VGO en Eendracht Houtem krijgen zondag de kans om hun eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Een belangrijke match. Ze hebben maar één keuze: winnen! Het belang van deze wedstrijd wordt in Oosterzele en Sint – Lievens – Houtem opgevijzeld. Als VGO verliest wordt de kloof met Houtem al vijf punten. VGO is het aan zijn status verplicht om in eigen huis te winnen tegen ‘concurrent’ E. Houtem. Beiden zitten in het sukkelstraatje, zakken weg in het moeras. VGO wil een einde stellen aan het gebrek aan scorend vermogen. Tijd voor VGO om een inhaalbeweging in te zetten. Als E. Houtem wordt geklopt kan VGO gelanceerd zijn. Er voor zorgen dat de drie punten in Oosterzele blijven. Winnen is vooruitgaan. Met één punt schiet VGO niets op. Op voorsprong klimmen wordt heel belangrijk. Dan voetbal je een stuk makkelijker. VGO is in een vicieuze cirkel beland. Slechte resultaten zorgen voor minder vertrouwen. De spelers gaan gebukt onder de druk. Niemand verliest graag een derbytreffen. Het gaat om de drie punten én prestige. Een echte crisis is er nog niet, maar die loert bij opnieuw verlies wel om de hoek. Het is niet de bedoeling om bijkomende druk te zetten, maar er moet zondag orde op zaken gesteld worden. VGO geeft te gemakkelijk te veel goals weg. Een belangrijk werkpunt voor de trainersstaf. De rust in de tent bewaren, wordt prioriteit nummer één. De spelers moeten in zichzelf blijven geloven. Wedstrijden in het verleden tussen Oosterzele en Houtem waren altijd fel geladen. Het duel krijgt nu een extra dimensie, je kan niet om de belangrijkheid heen. Verliest VGO dan wordt de sportieve situatie echt problematisch. Welk gezicht laat VGO zien? Welke weerbaarheid laat de ploeg zien? Ook op mentaal vlak wordt dit een pittig duel. Komt zondag eindelijk de wederopstanding van VGO? Het moment van de waarheid komt er aan.  (mvdv, foto’s ddl).
X