In pyjama naar De Wattenfabriek tijdens de voorleesweek

Zaterdag 20 november start de Voorleesweek! In de Wattenfabriek staan er opnieuw leuke voorleesmomenten op het programma. “Tijdens de Voorleesweek, een initiatief van Iedereen Leest, moedigen we allen extra aan om verhalen uit hun mouw te toveren. Thuis, op school en in de bibliotheek. Samen in boeken kijken en lezen stimuleert de taalontwikkeling. Het is gewoon ook plezant, voor kinderen én volwassenen”, vertelt schepen Heidi Knop. “In samenwerking met regiobib Route 42 maakten we een bingo met ideeën, plekken en tijdstippen om voor te lezen. Elke bezoeker in de bib krijgt tijdens de Voorleesweek zo’n voorleesbingo mee naar huis”.

Voorlezen met Kamishibai

De bibmedewerkers en vrijwilligers lezen de hele week voor aan leerlingen van de Herzeelse scholen. Zij vertellen het verhaal van ‘Gerarda en het erfgoedfeest’ met een Kamishibai, een Japans verteltheater. In dit verhaal neemt reuzin Gerarda de kinderen mee langs dorpen en steden door de Vlaamse Ardennen. Ze gaan samen in stoet naar het Grote Erfgoedfeest. Onderweg wordt al het erfgoed levend en sluit het zich bij de stoet aan. Het boek ‘Gerarda en het erfgoedfeest’ is gemaakt door Erfgoed Vlaamse Ardennen met prachtige illustraties van Alain Verster. Deze tekeningen zijn vanaf nu ook te bekijken in de Wattenfabriek.

Verhaaltje voor het slapengaan

“Luisteren naar verhaaltjes voor het slapengaan, kinderen zijn er dol op. Daarom nodigen we kinderen vanaf 3 jaar uit in de bibliotheek op woensdagavond 24 november. We verwachten hen in hun mooiste pyjama”, zegt schepen Heidi Knop. Om 18u30 vertellen en spelen de leerlingen van de Herzeelse Academie voor Podiumkunsten (afdeling Herzele) het spannende verhaal van ‘De piraten van Scheurbuikstrand’. Daarna zijn er nog gezellige voorlees-hoekjes, een slaapwel-gedichtje en slaapwel-wensen.