Themabeeld

Dit jaar toch geen kerstmarkt in Oudenaarde, wel animatie en ijspiste

Er komt volgende maand dan toch geen kerstmarkt op de Oudenaardse Markt. Hoewel het gemeentebestuur wel de bedoeling had om de kerstmarkt na een jaartje afwezigheid opnieuw te organiseren, komt het daar nu toch op terug. “Door de verslechterde coronasituatie en de bijkomende maatregelen, is het niet verantwoord om de kerstmarkt te laten doorgaan zoals die gepland was. De ijspiste komt er wel en we zorgen voor een mooi alternatief voor de kerstmarkt met sfeervolle mobiele animatie”, zegt schepen John Adam, bevoegd voor evenementen.

 

Na de afgelasting van vorig jaar, zou er dit jaar van vrijdag 17 december tot en met zondag 9 januari opnieuw een kerstmarkt zijn in Oudenaarde. Schepen John Adam keek dan ook uit naar de terugkomst van de kerstmarkt: “Na een jaar zonder, keken we extra uit naar de editie van dit jaar. De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, waar uiteraard een kerstmarkt bij hoort. Maar we kunnen de stijgende coronacijfers, de nationale coronamaatregelen én de zorgwekkende signalen vanuit de ziekenhuizen niet negeren. Dat noodzaakt ons om onze verantwoordelijkheid te nemen en knopen door te hakken.”

 

De beslissing om de kerstmarkt te annuleren betekent echter niet dat er helemaal geen eindejaarsactiviteiten zullen zijn in Oudenaarde. “De ijspiste wordt wel opnieuw opgesteld en we plannen een waaier aan mobiele animatie, zodat we toch enigszins kunnen genieten van een sfeervolle kerstperiode. Bovendien zullen in een lichtjesstoet opnieuw prachtig verlichte tractoren te bewonderen zijn, en in het Huis van de Kerstman worden er activiteiten georganiseerd voor de allerkleinsten”, licht schepen John Adam toe.

 

Verder voorziet vzw Oudenaarde Winkelstad extra winkelmomenten op zondag 12, 19 en 26 december en 2 januari en op donderdagavond 23 december. Het volledige eindejaarsprogramma zal vanaf 1 december raadpleegbaar zijn via de website van de stad.