Zwembad Bevegemse Vijvers: uitzonderlijk open en dicht

Voorzien was dat het stedelijk zwembad Bevegemse Vijvers op woensdag 24 november slechts vanaf 17 uur open zou zijn voor het gewone publiek omdat daar eerst in de vroege namiddag zwemwedstrijden voor leerlingen van het plaatselijk lager onderwijs zouden plaatsvinden. Omdat het merendeel van de ingeschreven scholen echter hun deelname annuleerden om redenen die zich laten raden, werd beslist om deze zwemmeeting helemaal af te gelasten en dus zal het zwembad komende woensdag 24 november zoals normaal van 14 tot 20 uur toegankelijk zijn voor publiekszwemmen.

Anderzijds zullen de deuren van het zwembad op vrijdag 26 november van 19 tot 21u30 dicht blijven (zoals ook voorbije vrijdagavond het geval was). Deze uitzonderlijke sluiting heeft te maken met een tekort aan beschikbare redders waardoor het nodige toezicht niet kan verzekerd worden. Even zag het er naar uit dat deze noodgedwongen maatregel ook op nog andere tijdstippen zou moeten genomen worden maar hiervoor werd naderhand een oplossing gevonden. Naar het zeggen van sportschepen Brecht Cassiman staat in de collegezitting van maandag 29 november de aanstelling van een nieuwe redder op de agenda en zou daarna het redderstekort van de baan zijn.