MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

Schepen Benjamin Rogiers, bijgestaan door zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder, slaagde er in om 36 uur aan een stuk op verzoek te draaien.

Normaal zou dit gekoppeld zijn aan een 36 uur durende bar, uitgebaat door Lions en Leo Club Herzele. Corona gooide echter roet in het eten, maar het concept wordt bewaard voor een volgende editie.

 

Ook dit jaar konden verenigingen, handelaars, scholen en inwoners een top 3 aanvragen, een actie organiseren of simpelweg een verzoekplaat kopen.

Dat alles leverde geld op. Veel geld! 

 

Met dit geld kan voor alle Herzeelse jongeren tot 18 jaar, die leven in kansarmoede, een mooi eindejaarsgeschenk gekocht worden.

Daartoe wordt samengewerkt met het Herzeels Sociaal Huis die de coördinatie op zich neemt. Dankzij hen worden de geschenken afgeleverd bij de anonieme bestemmelingen.


Het was dan ook schepen van Sociale Zaken Hilde Van Impe die het voorlopige eindbedrag mocht bekend maken: 14.609,50 euro!


Voorlopig, want enkele acties lopen door tot midden december. Daarna maakt Radio Star het eindbedrag bekend.