Boeren verzamelen op industrieterrein Zottegem

grote hinder verwacht bij terug keer op de N42 richting Zottegem

Rond de middag verzamelden vele landbouwers met tractor op het industrieterrein in Grotenberge, om deel te nemen aan het protest in Gent. Ze reden in colonne langs de N42 Kwatrecht zo naar Gent

Reisweg
Gent, Brusselsesteenweg (N9), Melle, Wetteren, Brusselsesteenweg (N9), Wetteren, Brusselsesteenweg (N9), Oosterzele, Oosterzeelsesteenweg (N42), Wettersesteenweg (N42), Zonder naam (N42) Oosterzele, Europaweg (N42) Zottegem en Wassenhovestraat

Er hebben zich zo’n 2.000 tractoren voor de actie ingeschreven. Aanleiding voor de actie is het uitblijven van een stikstofkader door de Vlaamse regering na het stikstofarrest van 25 februari. Dat zorgt voor veel onzekerheid onder de Vlaamse landbouwers. Volgens de Boerenbond staat de toekomst van duizenden bedrijven op het spel, want zonder nieuw kader blijft men in het ongewisse over vergunningen.“Zij maken zich terecht zorgen over het toekomstgericht verderzetten van hun bedrijf dat vaak over generaties heen werd opgebouwd. Het borrelt al langer, maar de maat is stilaan vol“Niet enkel in Gent voert de Boerenbond woensdagmiddag actie. In heel Vlaanderen vinden gelijkaardige initiatieven plaats.