Uitstel van niet-dringende en planbare zorg


Geraardsbergen/Wetteren/Aalst. Door de forse stijging van het aantal COVID-19-besmettingen en de toenemende druk op de gezondheidssector heeft de overheid beslist om de niet-dringende en planbare ingrepen met impact op de Intensieve Zorg uit te stellen. Dat geldt uiteraard ook voor het ASZ.

‘Alle dringende en noodzakelijk consultaties, onderzoeken en ingrepen blijven doorgaan. Ook alle lopende (levens)noodzakelijke therapieën (chemotherapie, dialyse….) of noodzakelijke revalidatie zetten we voort’, staat op de website te lezen.

Indien jouw consultatie, onderzoek of ingreep niet kan doorgaan, dan zal je door een ziekenhuismedewerker worden opgebeld. ‘We begrijpen dat deze moeilijke beslissing heel wat patiënten treft. Weet dat het jouw behandelende arts is die mee de afweging maakt of een ingreep al dan niet wordt uitgesteld. Onze specialisten waken mee over jouw gezondheid. Heb je nog vragen? Bel naar het secretariaat van de betrokken dienst. Zij helpen jou graag verder’, laat het ASZ weten.

De consultaties in de polikliniek gaan gewoon door. Het ASZ vraagt dat de patiënten alle voorzorgsmaatregelen respecteren: ‘kom alleen naar het ziekenhuis, draag een chirurgisch mondmasker, ontsmet je handen en bewaar voldoende afstand. Als je om, welke reden dan ook, toch niet naar het ziekenhuis kan komen, dan is het belangrijk het ziekenhuis te verwittigen.

Voor meer info: https://www.asz.be/nl/nieuws/update-covid-19-uitstel-van-niet-dringende-en-planbare-zorg?fbclid=IwAR3lwy5lo8-HPK6JZQ2IiFNaRn68Q7_O22sBc8aSasxJUApdvCebLOrjBRA

Julien Borremans