Illustratief beeld snelheidscontrole De Buke Zottegem

114 voertuigen geflitst tijdens verkeersveilige nacht. Uitschieter geregistreerd in Zottegem

Vanuit de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem laat men weten dat er tijdens de Verkeersveilige Nacht op vrijdag 10 december 114 voertuigen werden geflitst op een totaal van 354 gecontroleerde voertuigen. De ‘uitschieter’ werd geregistreerd op De Buke in Zottegem. Aan een snelheid van 90 km/u terwijl op dat stuk van De Buke een maximum van slechts 50 km/u is toegestaan.

“Om mensen ervan bewust te maken dat er nog te veel ongevallen onder invloed van alcohol gebeuren, zullen wij ook regelmatig BOB-acties organiseren”, laat politiecommissaris Peter Souffriau van de Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem weten.  “Er werden 354 voertuigen gecontroleerd op snelheid; 114 werden geflitst met als uitschieter 90 km/uur op de Buke (zone 50). Er werden 37 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs; 2 bestuurders legden een positieve speekseltest af; 1 bestuurder blies positief. Er werd 1 Onmiddellijke Inning opgesteld wegens rijden zonder verlichting.”

Eerste commissaris Peter Souffriau benadrukt nog dat de BOB-campagne nog loopt tot 31 januari 2022.