’t Parksken krijgt mooie score van Gault&Millau

Score gaat crescendo

In restaurant t’ Parksken in Balegem heerst tevredenheid. Het strenge en gerenommeerde Gault & Millau gaf een mooie score aan ‘t Parksken. De score is nog beter dan die van vorig jaar. ‘t Parksken stijgt van 12 naar 13, en krijgt daarmee een goede beoordeling. Die score stemt eigenaars kok Joris Van Audenhove en zijn vrouw Vanessa De Clercq tevreden. Een mooie prestatie van het ganse team. ‘t Parksken blijft er voor gaan. Voor culinair eten ben je in ‘t Parksken aan het juiste adres. Chef Joris is ongelooflijk gepassioneerd, al jaren een grote passie voor gastronomie. De bekroning in de Gault&Millau doet echt wel deugd. Het bewijst dat ‘t Parksken op het juiste spoor zit.
Het juryrapport is lovend: ‘ Deze zaak kreeg een mooie facelift. De keuken kende eveneens een duidelijke opwaardering wat we graag met een extra punt en een koksmuts belonen. Vooraf enkele verzorgde amuses zoals oester met granité van gin, een stukje gelakt Brasvar varken en een fijne mini croque. Daarna calamares sappig à la plancha gebakken op taartje met rucola als harmonieus geheel. Perfect gebakken coquille met verrassend taartje van knolselder, rode ui en krullen rauwe ganzenlever als smakelijk vervolg. Tenslotte een mooie saignant tot rosé gebakken hazenrug die smaakte zoals het hoort met excellent mosterdroomsausje’. Een stap vooruit. Eigenlijk was het niet de ambitie van Joris en Vanessa om in de gids opgenomen te worden. Twee jaar geleden – op aanraden van een gerenommeerde chef – schreven ze zich voor de eerste maal in. Een vermelding in Gault&Millau zou uitstekend zijn voor de zaak’, klonk het.
‘Vorig jaar waren we toch wat ontgoocheld met 12/20. Oorspronkelijk was het dus niet de drijfveer om in de gids te staan. Maar met 13/20 zijn we op de goede weg. Op deze manier blijven we verder knokken voor een mogelijk nog hogere score volgend jaar’, evalueren Joris en Vanessa. In ‘t Parksken worden altijd de gasten verwent met kwalitatieve en verse producten. Een heel verfijnde keuken. Het ganse team heeft nog veel drive en goesting en dragen ‘t Parksken hoog in het vaandel. In de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau terechtkomen is een mooie erkenning. ‘We blijven verder doen zoals voorheen, we blijven focussen op kwaliteit en hebben oog voor vele lokale producenten. We kunnen gelukkig rekenen op vaste en trouwe klanten die geregeld ‘t Parksken frequenteren’, leggen Joris en Vanessa uit.
Restaurant ‘t Parksken bestaat sinds 1897 en groeide gedurende drie generaties uit van baancafé tot landelijke cottage. In 2005 werden Joris Van Audenhove en Vanessa De Clerq de nieuwe eigenaars en gaven ‘t Parksken een nieuwe look. Er worden in het knus en sfeervol restaurant onder andere typische gerechten uit de Franse keuken geserveerd. Er wordt ook veel aandacht besteed aan streekproducten zoals Balegemse jenever, witloof,…De bediening, smaak en prijs/kwaliteit zijn opmerkelijk en een bezoek overwaard. Duik het gastronomisch ‘t Parksken binnen van ontspannen, ontdekken en genieten.
Het restaurant is gelegen langs de Geraardsbergsesteenweg 233 in Balegem, 09/ 362 52 20, www.parksken.be en is geopend van woensdag tot en met zondagmiddag, vanaf 12 u ‘s middags en vanaf 19 u ‘s avonds. (mvdv, foto’s ddl).
X