Sportersbelevenmeer-award 2021 voor Zwalm

De sportdienst van de gemeente Zwalm behaalde de Sportersbelevenmeer-award 2021, uitgereikt door Sport Vlaanderen.

Om deze award te verdienen moeten gemeenten voldoen aan een aantal criteria om inwoners opnieuw aan het sporten en bewegen te brengen.

“Je wordt o.a. beoordeeld op creatieve en uitdagende initiatieven die mensen motiveren om te (beginnen) sporten,” zegt schepen van sport Peter Van Den Haute, “Niet makkelijk in tijden van een pandemie maar samen met onze sportfunctionaris Ruth Defraigne en het bestuur van de sportadviesraad zijn we hierin toch geslaagd. Vlaanderens Mooiste, onze marathon, kreeg een virtuele editie, er kwamen 6 extra looproutes voor ieders niveau, er was een skateboardinitiatie en de pumptrack voor de jeugd,…  Ook voor 2022 werken we al aan een aantal initiatieven. We zijn in elk geval heel blij dat we ondanks de pandemie het sportjaar 2021 met deze Award kunnen afsluiten. Het is een beloning voor het hele team”, aldus nog de schepen.