Een bestuurder had geen rijbewijs, geen identiteitskaart, geen verzekering en positief getest voor drugs


Geraardsbergen/Lierde. De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield op zaterdag 1 januari en maandag 3 januari 2022 verschillende controles op het grondgebied Geraardsbergen/Lierde.  De nadruk van deze acties lag op “BOB achter het stuur”.

Er werden 144 ademtesten afgenomen.  Één bestuurder blies alarm en 1 andere chauffeur blies positief.  Het rijbewijs van deze bestuurders werd respectievelijk voor 3 uur ingehouden en 15 dagen ingetrokken. Verder werden er 2 testen drugs in het verkeer afgenomen.  Één chauffeur legde een positieve test af, was geen houder van een rijbewijs, kon zijn identiteitskaart niet voorleggen en zijn voertuig was niet verzekerd.  Het voertuig van deze bestuurder werd aan de klem gelegd en alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt.

Daarnaast werden nog andere inbreuken vastgesteld: er werden twee processen-verbaal voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs opgesteld. Er werd er ook nog een opgesteld voor het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon die niet voorzien is van het rijbewijs of het bewijs vereist voor het besturen van dit voertuig. Er werd een onmiddellijke inning opgesteld voor niet voldoen technische eisen en één voor niet correct gebruik van het kinderbeveiligingssysteem.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans