Balegem, spelende kinderen vinden obus en nemen hem mee naar huis

Rond het Gootje en Molenbeekstraat werden vroeger obussen aangetroffen. In die buurt zijn er onlangs op ‘den nieuwe wijk’, nieuwe huizen gebouwd. Donderdag vonden twee spelende kinderen op het braakliggende  terrein langs de  nieuwe woningen in de Huckerstraat een obus, vermoedelijk uit WO I. De niets vermoede kinderen brachten het voorwerp mee naar huis.

“Om anderen te beschermen” vertelden ze aan hun ouders.  De ouders van de kinderen belde de politie die op hun beurt de ontmijningsdienst Dovo verwittigden. Het tuig werd afgedekt en tot die tijd bleef het explosief wel veilig op een afgeschermd en op privaat domein liggen. Dovo heeft ondertussen het tuig opgehaald. Dovo vertelde de familie dat het vermoedelijk om een obus uit WO I gaat.

X