Na instorting dak gaat Action aan de Astridlaan terug open


Geraardsbergen. Vanaf morgen zal de non-food-discountwinkel De Action haar deuren aan de Astridlaan terug openen. Daar het dak door een hevige onweersbui in september van vorig jaar instortte, moest de winkel de wijk naar Denderland nemen. Vanaf zaterdag 15 januari zal het ongetwijfeld een stuk drukker op de Astridlaan worden.

Op 9 september 2021 trok omstreeks 18.00 uur een hevige onweersbui over Geraardsbergen. Door de hevige regenval kon het dak van de non-food-discountwinkel De Action het water niet meer verwerken en stortte in. ‘Gelukkig waren er op dat moment geen klanten in de winkel’, getuigde een werknemer. Volgens de man was het personeel nog actief in de winkel, toen ze plots een angstaanjagend gekraak hoorden. ‘Plots zagen we het dak inzakken. Het water stroomde de winkel binnen. Op geen tijd stond er ongeveer 10 cm water in de winkel’, getuigd de man.

De winkel verhuisde naar Denderland aan de Zonnebloemstraat te Geraardsbergen, waar de non-food-discountwinkel een tijdelijk onderkomen vond. Sindsdien werd de Action-winkel aan de Astridlaan van een nieuw en stevig dak voorzien. De werken zijn klaar. Vandaag is de winkel uitzonderlijk gesloten omdat de rekken nog moeten worden gevuld. Vanaf morgen – zaterdag 15 januari – neemt de Action aan de Astridlaan een nieuwe start.

Het is de afgelopen maanden heel wat mensen niet ontgaan dat door de tijdelijke afwezigheid van de Action het verkeer opmerkelijk rustiger was. Daar zal vanaf morgen weer verandering in komen. De verkeersdrukte zal onvermijdelijk stijgen.

Julien Borremans

X