Lokaal dienstencentrum opnieuw gestart op 17 januari 2022

Door de huidige coronamaatregelen besloot lokaal bestuur Haaltert besloten om het lokaal dienstencentrum niet te heropenen met een feestelijke receptie op 14 januari 2022, zoals aangekondigd in het infoblad. De activiteiten en maaltijden werden met strenge coronamaatregelen gestart vanaf 17 januari 2022.

Van zodra de verbouwingen in HOC De Fransman – waar het lokaal dienstencentrum normaal gevestigd is –  rond zijn, gaan de activiteiten opnieuw hier door.
Tot dan informeren geïnteresseerden per activiteit best waar het door zal gaan.
Dat kan via mail naar ldc@haaltert.be of door te bellen naar 053 78 15 49.

 

Burgemeester Veerle Baeyens:  “Eindelijk kunnen we deze locatie heropenen waarbij onze senioren hun sociale contacten kunnen hernieuwen. We zijn dus verheugd dat we dit in deze moeilijke coronatijden met een aangepast programma kunnen heropstarten.”

 

Schepen voor welzijn, sociale zaken en senioren, Lisa Houtman:  “Nieuw in het programma is dat we op 27 januari een eerste gespreksavond voor mantelzorgers organiseren. Onze medewerkers en het lokaal bestuur kijken er enorm naar uit om iedereen weer te verwelkomen in het dienstencentrum, waar we de zelfredzaamheid en het sociaal netwerk van deelnemers willen versterken.”


Coronamaatregelen

De regels rond verluchting, mondmaskerplicht en waar nodig afstand houden worden gevolgd tijdens de activiteiten en maaltijden. Bij de maaltijden mogen 20 personen aanwezig zijn. Bij activiteiten zullen dat eerder 8 à 9 personen zijn.

Geïnteresseerden vinden het programma op https://www.haaltert.be/LDC.

Inschrijven voor een activiteit of maaltijd is noodzakelijk en kan via mail naar ldc@haaltert.be of door te bellen naar 053 78 15 49.

Mensen polsen via deze weg per activiteit ook best naar de coronamaatregelen en locatie.

X