Uitbaters Beauprez gaan in beroep tegen verlengde aanhouding


Grimminge/Oudenaarde. Dinsdag 8 februari besliste de raadkamer om de aanhouding van de uitbaters van Beauprez Service Residenties uit Grimminge met een maand te verlengen. Het koppel wordt beschuldigd van onder meer schuldig verzuim, huisjesmelkerij, verwaarlozing en het niet verlenen van de juiste zorg. Zowel de advocaten van  Stefaan P. als van Sandra V.d. W. gaan in beroep tegen de verlengde aanhouding door de raadkamer.

De zaakvoerders van Beauprez Service Residenties in Geraardsbergen waar donderdag 3 februari zeventien bewoners geëvacueerd werden omdat ze niet zelfredzaam waren, blijven in de cel. De raadkamer in Oudenaarde heeft dinsdag 8 februari de aanhouding van de 49-jarige Stefaan P. en de 37-jarige Sandra V.d. W. bevestigd. Ze worden beschuldigd van onder meer schuldig verzuim, huisjesmelkerij, verwaarlozing en het niet verlenen van de juiste zorg. De aanhouding wordt met een maand verlengd.

Zowel de advocaten van  Stefaan P. als van Sandra V.d. W. gaan in beroep tegen de verlengde aanhouding door de raadkamer. ‘Wij hopen dat het beroep snel zal behandeld worden. Mijn cliënte zegt dat ze onterecht is aangehouden en altijd het beste heeft voorgehad’, laten Sarah-Amilia Derijst en Karel Van Gansbeke, de advocaten van Sandra V.d. W. aan Het Nieuwsblad weten. Daar Sandra V.d. W een opleiding als verzorgende volgt, zou ze het laatste jaar niet veel in Beauprez Service Residenties aanwezig geweest zijn.

Raadsman Pieter Helsen laat eveneens weten dat zijn cliënt Stefaan P. ook tegen zijn verlengde aanhouding in beroep zal gaan. ‘Er wordt beweerd dat die mensen daar niet mochten zijn, maar daar kan je over discussiëren. Mijn cliënt heeft zich altijd ingezet voor de bewoners’, gaf zijn advocaat deze week aan de pers te verstaan. Wanneer het beroep wordt behandeld, ligt nog niet vast.

Julien Borremans