Bram De Geeter: ‘Voor de uitstraling van de Muur moet de finish van de Omloop in Ninove blijven’


Ninove/Geraardsbergen. Wout van Aert heeft zaterdag 26 februari met brio de Omloop het Nieuwsblad gewonnen. De finish lag in de Onderwijslaan in Ninove. De Omloop bracht veel bezoekers op de been, ook aan de finish zelf. ‘Toch is het nog niet zeker of de aankomst volgend jaar ook in Ninove ligt, want het contract loopt dit jaar af. De Ninovieters en burgemeester Tania De Jonge hopen dat de finish van de Omloop in Ninove blijft. Dinsdag zit de burgemeester samen met het Omloop Finish Team om te bekijken wat er mogelijk is voor de komende jaren’, stond in de plaatselijke pers te lezen.

Volgens raadslid Bram De Geeter (Vooruit) is het voor Geraardsbergen belangrijk welke beslissing het organiserend comité en het stadsbestuur van Ninove zullen nemen. ‘Het toeristisch potentieel van de Muur en de Bosberg hoef ik natuurlijk niet te schetsen en ondertussen zijn deze twee hellingen zo iconisch, dat ze de identiteit van onze stad voor een aanzienlijk deel definiëren’, aldus raadslid De Geeter.

In een mail verzoekt Bram De Geeter het schepencollege van Geraardsbergen om met het stadsbestuur van Ninove op korte termijn in overleg te gaan. ‘Tijdens dit overleg kan Geraardsbergen zijn ‘diensten’ en medewerking aanbieden. We kunnen een eventuele kandidatuur van Ninove stimuleren door hulp aan te bieden bij de organisatie en indien nodig ook om financieel bij te springen.’

Volgens De Geeter is het belangrijk dat we investeren in het imago van onze Muur en de Bosberg, ‘maar niet tegen elke prijs’. ‘De terughoudendheid van het stadsbestuur m.b.t. het betalen voor de passage van de Ronde van Vlaanderen over de Muur, was daarom billijk en wijs.’

Julien Borremans