Vrijwilligersmatcher Give a Day

Bij het lokaal bestuur van Herzele zijn heel wat vrijwilligers aan de slag. Zij leveren mooi werk binnen de verschillende diensten en het werk van deze vele vrijwilligers heeft een grote meerwaarde.

In navolging van meer dan 70 steden en gemeenten, is Herzele recent een samenwerkingsverband aangegaan met ‘Give a Day’.
Give a Day is een digitaal vrijwilligersplatform waar vrijwilligers en organisaties elkaar op een betere manier kunnen vinden om zo vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.
Dit platform fungeert als een vrijwilligersmatcher tussen de vragen van de verschillende gemeentelijke diensten en de vrijwilligers, op basis van hun talenten en mogelijkheden.

De golf van solidariteit die de situatie in Oekraïne teweegbrengt, zorgde voor een versnelde lancering van het platform in onze gemeente” vult Hilde Van Impe, schepen van sociale zaken, aan.
Veel inwoners willen iets doen voor de Oekraïners die naar ons land zijn gevlucht. Om de geboden hulp van onze inwoners op de noden van de opvanggezinnen en de vluchtelingen af te stemmen, werken we met het platform Give a Day. Hier zullen vacatures en oproepen geplaatst worden. Dat kan zowel gaan over materiele noden als over hulp als vrijwilliger.

Herzelenaren die een steentje willen bijdragen worden aangeraden om deze website regelmatig te consulteren.

Bekijk de openstaande vacatures op https://www.herzele.be/vrijwilligerswerk.