Kiwanis Land van Rhode steunt zes verenigingen met elk 4.000 euro.

Kiwanis Land van Rhode heeft in het sfeervolle restaurant Vlasblomme in Oosterzele zes verenigingen heel gelukkig gemaakt. Bijeva, Hartekinderen, Habbekrats, Homaar, Mensaada en Mobicart Paramotion krijgen elk 4.000 euro, om hun dienstverlening kwalitatief te kunnen verbeteren. Globaal schonk Kiwanis Land van Rhode 24.000 euro. En of deze verenigingen blij en dankbaar zijn met elk 4.000 euro, een mooi bedrag, een belangrijke bijdrage voor hun werking.  ‘De keuze werd gemaakt om een kleiner aantal verenigingen te selecteren en een gemiddeld hoger bedrag te kunnen sponsoren. De dankbaarheid is een sterke motivatie om nog meer te doen en verder hulp te kunnen bieden’, geeft voorzitter Sociale Commissie Luc Vanvooren mee.

Elk jaar opnieuw weet de bedrijvige serviceclub Kiwanis Land van Rhode de nodige fondsen te verzamelen. Kiwanis Oosterzele is actief sinds 1991 en sponsort diverse sociale doelen in de regio Oosterzele. Om de fondsen te genereren organiseert de club tal van activiteiten, zoals een  gastronomische BBQ, Oldtimer event, en zo meer. Zo kan jaarlijks een aanzienlijk bedrag ter beschikking gesteld worden aan diverse verenigingen. Dit keer viel de keuze op Bijeva, Hartekinderen, Habbekrats, Homaar, Mensaada en Mobicart Paramotion. Kiwanis Land van Rhode bewees nog maar eens dat het een groot hart heeft voor kinderen. Doet de slogan ‘Serving the Children of the World’ alle eer aan.

De leden van Kiwanis Land van Rhode komen geregeld samen – zoals op donderdag 25 maart in het stemmige restaurant De Vlasblomme in Oosterzele – en richten zich naar verenigingen, instellingen,…die dringend nood hebben aan de financiering van hun projecten. De serviceclub besteedde al bijzondere aandacht aan gehandicaptenzorg, zieken, kankerpreventie, kansarmen en de jeugd. Kiwanis Land van Rhode steunde al projecten in Caritas Melle, De Bolster Beerlegem, ‘t Roborstje, Hachico, Hippoc, Huize Triest, MPI’s, scouts, Leefsleutel, Chiro, BUSO Egmont en Hoorn, Sint – Jozef, SOB, M.I.R.A., De Beweging,…

Steun aan Oekraïne

Kiwanis Land van Rhode steunt Oekraiense kinderen op de vlucht. Het doet een schenking van 2.500 euro aan Kiwanis Children’s Fund Europe en helpt zo Oekraiense kinderen die gevlucht zijn naar Roemenië en Slowakije. Via Roemeense Kiwanis clubs zal er gezorgd worden voor de aankoop van voeding en kledij. (mvdv, foto jvb).