Tentoonstelling – Participatiemoment Sint-Amanduskerk Moortsele

op zondag 3 april 2022 vanaf 14u tot18u

De Sint-Amanduskerk van Moortsele krijgt in de toekomst een nieuwe invulling.  Maar wat gebeurt er met de beelden, kelken, schilderijen en ander religieus erfgoed van de kerk? Het kerkbestuur van Moortsele waardeert het kerkelijk patrimonium en onderzoekt nu de mogelijke bestemmingen. Zij doet dit samen met een  werkgroep o.l.v. PARCUM, het museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur. De werkgroep is samengesteld met mensen van de parochie, de gemeente, het centraal kerkbestuur, het bisdom en Erfgoed Viersprong.

 

Maar het religieus erfgoed van de Sint-Amanduskerk is van betekenis voor iedereen: niet alleen voor de parochianen maar ook voor de inwoners van Moortsele en Oosterzele, voor wetenschappers en onderzoekers of zelfs een (wieler-)toerist of wandelaar, die toevallig de kerk leert kennen.

Wij horen graag  jouw mening! Laat ons weten welk voorwerp voor jou betekenisvol is en waarom. Je bent daarom van harte welkom op zondag 3 april van 14u-18u in de Sint-Amanduskerk in Moortsele. De kerk is die namiddag uitzonderlijk open en de kerkschatten worden er tentoongesteld. Je ontvangt een gratis brochure in kleur over de kerk en haar religieus erfgoed.

 

Meer info: https://erfgoedviersprong.be/blog/tentoonstelling-participatiemoment-sint-amanduskerk-moortsele/