De laatste onderdelen zijn geleverd. De opbouw van de windturbine is gestart

Op zondag 24 april werfbezoek mogelijk


Het transport kan maar net onder de spoorwegbrug over de Zonnebloemstraat.


Nederlboelare/Schendelbeke. In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april kwamen de laatste onderdelen van de mast van de windturbine aan. De windturbine komt aan Jonkersstraat te Schendelbeke en zal 200 m hoog zijn. Het transport kon net onder de spoorwegbrug over de Zonnebloemstraat. Gisteren is men ook aan de opbouw van de mast begonnen.

Op zondag 24 april zijn de inwoners van Geraardsbergen, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken. Het belooft een spectaculaire dag te worden, want alle grote onderdelen zullen aanwezig zijn op de werf. Medewerkers van Storm zijn aanwezig om alle vragen over windenergie en de werf te beantwoorden. De Storm-windturbine in Geraardsbergen heeft een elektrisch vermogen van 4,2 MW. Het windpark is goed voor een jaarlijkse productie van 12.464 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.500 gezinnen. Het windpark zal volgens Storm tegen het einde van de zomer operationeel zijn.

Het publiek is welkom om de werf te bezoeken op zondag 24 april tussen 11u en 16u. De toegang is gratis. De werfingang is toegankelijk via de Gentsestraat, in het verlengde van de Jonkersstraat.


De opbouw van de toren is begonnen.

Voor meer info: https://pers.storm.be/open-werf-storm-windpark-geraardsbergen

Julien Borremans