Opnieuw Zomerschool in Oosterzele

 

Vorig jaar werden verspreid over heel Vlaanderen zo’n 180 zomerscholen georganiseerd. Ongeveer 11.000 leerlingen werden bereikt en konden zo de door corona opgelopen leerachterstand wegwerken. Ook in Oosterzele werd vorig jaar voor het eerst een Zomerschool georganiseerd.

Ook tijdens komende zomervakantie organiseert de gemeente Oosterzele op voorstel van N-VA Oosterzele opnieuw een zomerschool voor leerlingen van het lager onderwijs. Van 1 augustus tot 12 augustus kunnen leerlingen hun kennis van wiskunde en talen bijspijkeren in combinatie met sport en spel. De Oosterzeelse Zomerschool gaat net zoals vorig jaar door in het GILO in Balegem. “Zomerscholen kunnen een extra ondersteuning geven alle leerlingen, zeker aan die leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben”, zegt Simon Lejeune. “De zomerscholen zorgen er mee voor dat de meest kwetsbare kinderen in september niet met een achterstand moeten beginnen aan het nieuwe schooljaar.”

De Zomerscholen worden ondersteund vanuit de Vlaamse Regering. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts verankerde ze samen met de collega’s binnen de Vlaamse Regering in het Vlaams onderwijs. Zo worden de zomerscholen structureel deel van ons onderwijsaanbod.

Inschrijven voor de Oosterzeelse Zomerschool kan vanaf 7 juni t.e.m. 6 juli via www.i-school/login.