Tweede Kluizetocht in Scheldewindeke

Authenticiteit is er nog troef

Om er eens uit te zijn hoef je geen honderden kilometers te rijden. Waarom niet eens een keer op dinsdag 14 juni deelnemen aan de 2 de Kluizetocht in Scheldewindeke. Een heuse aanrader. Op 14 juni is Scheldewindeke de ideale uitvalsbasis voor een wandeling van 6, 10, 14 , 18 of 21 km. Aan u de keuze. De wandeltocht, die georganiseerd wordt door WSV Land van Rhode vzw, is de ideale combinatie tussen natuur en historie. Trek de wandelschoenen aan, ga naar GC De KLuize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke. Je kan starten tussen 7 u en 15 u.
Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van een stuk Land van Rode, absoluut het verkennen waard. In deze streek is authenticiteit nog troef. De tocht slingert langs Hettingen, Ettingebos, Lange Wal, kerkhof Scheldewindeke, Marktwegel, Hofkouter, fietspad, Rollebaan, Boterhoek, Boelaredries, Uilhoek, Schoeierswijk, Watermolendries. In Heemkring Moortsele kan je onderweg even pauzeren. Ontdek de rust en de stilte, de vele mooie plekjes. De Oosterzeelse Wandelclub wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardig initiatief. Studies wijzen inderdaad op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van het wandelen. Wandelen heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft een boost aan het zelfrespect. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt op dinsdag 14 juni 2022 wel een tocht die het best bij hem of haar past. En leuk meegenomen, in de startplaats, het GC De Kluize Scheldewindeke, kan je heerlijk genieten van vers gebakken wafels.
Wandel mee
Nooit meegewandeld? Probeer dan eens de 6 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met uw partner, gezin, vrienden, club of nieuwe mensen te ontmoeten. Dringend nood aan minder stress? Wandel op dinsdag 14 juni gewoon mee. Je ontdekt veel groen en rust. Met niet minder dan 5 verschillende afstanden heeft het parcoursbouwers-team er alles aan gedaan om voor iedereen een ronduit schitterende wandeling uit te stippelen. Je hoeft alleen maar de pijlen te volgen. Graag deelnemen? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12, marc.cottem@gmail.com.  (mvdv, foto’s ddl).