1100 atleten maken zich op voor de Skoda Challenge Geraardsbergen

Geraardsbergen. Meer dan 1.100 triatleten zakken op zondag 12 juni af naar Geraardsbergen om deel te nemen aan de uitverkochte Skoda Challenge Geraardsbergen. Al voor de vierde keer komen atleten van heinde en ver voor deze halve triatlon.  

Lokale held Pieter Heemeryckx staat dit jaar opnieuw aan de start in een poging om zijn titel hier in Geraardsbergen te verlengen. Landgenoten Timothy van Houtem, winnaar van Challenge Madrid 2018, en Pamphiel Pareyn zorgen voor stevige concurrentie. Ook Marc Eggeling (DUI) die onlangs de vierde plaats behaalde in Kraichgau, en Anthony Costes (FR), die al enkele lange en middellange afstandstitels behaalde, zijn van de partij. Bij de vrouwen is het uitkijken naar de komst van Nicole Falcaro (VS), Diede Diederiks (NED), Alexandra Tondeur (BEL) en Margie Santimaria (ITA). Deze laatste haalde in mei brons tijdens Challenge Malta.

 De Skoda Challenge Geraardsbergen start zondag om 11 uur met een zwemparcours van 1,9 km in het open water van De Gavers. Daarna springen de atleten op hun fiets voor een traject van 90 km.

Het fietsparcours is de perfecte mix van snelle, vlakke stukken en landelijke, heuvelachtige gebieden met een dubbele passage over onze beroemde Muur. Een steile kasseiklim van 1 km lang over 91 hoogtemeters en met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8% maakt dat dit een onvergetelijke ervaring wordt. De laatste 21,1 km leggen de atleten al lopend af. Het loopparcours leidt hen zowel door natuur als het stadscentrum en het Abdijpark. Eenmaal aangekomen op de Markt worden de atleten onder luid applaus en met opzwepende muziek voortgestuwd tijdens de laatste meters van hun race. Een echte apotheose!