Groen Geraardsbergen stelt de geloofwaardigheid van burgemeester De Padt in vraag


Patrick Franceus (Groen)

Geraardsbergen. ‘Naar aanleiding van de kandidaatsstelling van Geraardsbergen voor de bouw van de kazerne ‘kwartier voor de toekomst’, stelde Guido De Padt vast dat er geen voorafgaandelijke contacten zijn geweest’, laat Groen weten. ‘Dit werd door verschillende bronnen tegengesproken.’

‘Als dit waar is, heeft de burgemeester gelogen tegen de gemeenteraad en de bevolking. Voor Groen Geraardsbergen maakt iedereen die De Padt blijft steunen zich medeplichtig aan een politiek die het niet nauw neemt met de waarheid’, laat Groen weten.

Hierbij wil Groen herhalen dat het zich kant tegen de inplanting van een kazerne in Geraardsbergen. ‘Het is onbegrijpelijk dat heel wat waardevolle landbouwgrond (50ha) wordt opgegeven, zeker wanneer Geraardsbergen in het kader van de afbakening van het kleinstedelijk gebied profileren als landbouwgemeente.’
Bovendien is het volgens Groen absoluut onverantwoordelijk dat de inplanting van de kazerne en de bijhorende diensten zal gebeuren nabij een woongebied en het natuurgebied ‘de Moenebroek’.