Dodelijk ongeval aan het station van Schendelbeke

Schendelbeke. Deze morgen – donderdag 16 juni – gebeurde rond 6.45 uur aan het station van Schendelbeke een dodelijk ongeluk. Een jonge vrouw liep richting de kerk van Schendelbeke en trachtte de overweg nog over te steken terwijl de slagbomen reeds naar beneden waren. De vrouw werd door een aanstormende trein gegrepen en meegesleurd. De trein kwam vanuit de richting Denderleeuw. Vermoedelijk was de vrouw gehaast en had ze de trein niet opgemerkt. Verschillende getuigen zagen het ongeluk gebeuren.

De hulpdiensten waren massaal ter plaatste. Door dit tragisch ongeval ligt het treinverkeer tussen Geraardsbergen en Ninove stil. Op de sneltrein die richting Geraardsbergen reed zaten meerdere passagiers die met de bus naar hun eindbestemming werden gebracht. De overwegen aan de Moenebroekstraat te schendelbeke en Idegem zijn afgesloten voor alle verkeer. De spoorwegoverwegen in Idegem en Schendelbeke aan de Pijlekaartstraat zijn open. Later meer.

De redactie biedt de familie en de vrienden van het slachtoffer haar medeleven aan.

Julien Borremans